....... denk ik dan, hoewel ik weet dat terugkijken niet lukt wegens geen tijd.. zoals nu weer in een blog.
Om het jou door te spelen in je opleiding?Of omdat ik er nu nog geen plek voor weet ? Wegens te diep geraakt?
Leve het interculturele internet met virtuele sporen en verbanden. En laten we nu eens "tags" geven aan dit levenslange leren....vol verwondering voor nu en later.
Jo.

woensdag 25 september 2013

Dans - dans - dans - kleuters dansen ROSAS !

The fabuleus rosas remix project. In het kader van RE:ROSAS. 
Twee kleuterklassen van De Boomhut dansen hun versie van "Rosas danst Rosas"  


Hier de kleuters van Frauke.

En nu jij.... met je kleuters aan de slag? 

Rosas en fABULEUS dagen iedereen uit om zelf de beroemde stoelenscène van Rosas danst Rosas te dansen, er een filmpje van te maken en het op YouTube te zetten. De inzendingen worden verzameld op www.rosasdanstrosas.be.

Op het net circuleren verschillende versies van de ‘stoelenscène’. 
Nu nodigen we iedereen uit om z’n eigen versie van de beroemde choreografie te filmen en up te loaden naar www.rosasdanstrosas.be. Die filmpjes zullen dan vertoond worden in de foyer van het Kaaitheater, waar de voorstelling wordt hernomen op 8, 9, 10 en 12 oktober in het Kaaitheater.
Ook jij kan meedoen met jouw dansgroep. Op www.rosasdanstrosas.be vind je een instructiefilmpje waarin stap voor stap de verschillende bewegingen worden uitgelegd.. Daarmee kan je aan de slag om je eigen versie te maken. Je bent vrij om te puzzelen met de verschillende elementen van de choreografie, en je mag de originele muziek rechtenvrij gebruiken. Ook de setting of het aantal dansers kies je zelf. Eventueel kan een docent van Rosas ook de choreografie ter plaatse aanleren, met de steun van Danspunt (coaching).
Lijkt dit iets voor jou? Aarzel dan niet en ga voor je 5 minutes of fame!
Dit project is een initiatief van Rosas en fABULEUS, en wordt opgezet in samenwerking met Danspunt.
Neem gerust contact op voor meer info met Lene Van Langenhove via lene@rosas.be of 0485 30 03 13.

Hier de echte voorstelling van toen...


---

Rosas Danst Rosas is een dansvoorstelling uit 1984 en een film van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker.  De choreografie met minimal music bestaat uit simpele basisbewegingen die telkens als een tic herhaald worden. Gebaren uit het dagelijks leven, soms ook felle uithalen en bewegingen die in een ritme geuit worden. De bewegingen geschieden op basis van ritmische muziek, hoofdzakelijk korte melodische en ritmische motiefjes, die bepalend is voor de momenten van uiten, waarbij de danseressen in ritme blijven maar ook regelmatig afwijken van elkaar maar daarmee toch in ritme blijven.Geen opmerkingen: