....... denk ik dan, hoewel ik weet dat terugkijken niet lukt wegens geen tijd.. zoals nu weer in een blog.
Om het jou door te spelen in je opleiding?Of omdat ik er nu nog geen plek voor weet ? Wegens te diep geraakt?
Leve het interculturele internet met virtuele sporen en verbanden. En laten we nu eens "tags" geven aan dit levenslange leren....vol verwondering voor nu en later.
Jo.

zondag 4 november 2012

Ethiopische kinderen leren via een tablet

OLPC
zo 04/11/2012 - 14:56 De kinderen uit twee afgelegen Ethiopische dorpen leren zichzelf lezen met enkele tabletcomputers. Dat blijkt uit een experiment van de organisatie One Laptop per Child. De kinderen kunnen bovendien zeer goed overweg met het apparaat.
Wereldwijd moeten honderd miljoen kinderen het zonder basisonderwijs stellen. OLPC wilde daarom kijken of het zin had om een computer te geven aan kinderen met daarop programma's om te leren lezen, e-books, filmpjes en andere programma's.
In twee afgelegen dorpen, op meer dan 70 kilometer van de hoofdstad Addis Abeba, werden daarom enkele tablets afgeleverd, voorzien van een oplaadsysteem via zonnepanelen. Een technicus komt elke week de systemen nazien en verwisselt de geheugenkaarten, zodat onderzocht kan worden hoe de tablets gebruikt werden.
De eerste resultaten van het experiment zijn bemoedigend, zegt Nicholas Negroponte, de oprichter van OLPC. Van bij het begin waren de tablets een succes. Na verschillende maanden waren de kinderen er nog steeds intensief mee bezig, zongen ze het "alfabetlied" en konden sommigen al woorden spellen.
"Binnen de vijf maanden hadden ze het besturingssysteem Android zelfs gehackt", vertelt Negroponte. "Iemand in onze organisatie had de camera uitgeschakeld, en ze vonden een manier om die weer in te schakelen. Ze hackten het systeem."
Volgens Ed McNierney, hoofd Technologie bij OLPC, hadden de kinderen nog meer functies opengesteld. 

Zo had OLPC de instellingen van de desktop bevroren, maar de kinderen vonden een manier om dat te omzeilen. "Dat is het soort creativiteit, onderzoekszin en ontdekkingsijver die volgens ons essentieel is om te leren."

OLPC wil het project nog anderhalf tot twee jaar verder zetten om een resultaat te bereiken dat wetenschappelijk valabel is.
bron:  http://www.deredactie.be/permalink/1.1473385

Geen opmerkingen: