....... denk ik dan, hoewel ik weet dat terugkijken niet lukt wegens geen tijd.. zoals nu weer in een blog.
Om het jou door te spelen in je opleiding?Of omdat ik er nu nog geen plek voor weet ? Wegens te diep geraakt?
Leve het interculturele internet met virtuele sporen en verbanden. En laten we nu eens "tags" geven aan dit levenslange leren....vol verwondering voor nu en later.
Jo.

dinsdag 25 september 2012

BIX en BEY : kijk maar eens mee...


“Zo maak ik je blij” is een uniek prentenboek, over pech met een verrassende afloop, met levensechte foto’s en eenvoudige zinnetjes die door de eerste lezertjes al kunnen worden gelezen. Het is al voorleesbaar vanaf 2,5j - door leerkrachten, ouders en grootouders.

Nu ook overal verkrijgbaar in de beste winkelketen van 2012: DREAMLAND
13,95 euro.
Het verhaal: 

Bix en Bey is van zo’n sterke doordachtheid dat het de weg naar verspreiding gevonden heeft.“Zo maak ik je blij” is het eerste verhaal uit deze hartverwarmende reeks over twee knuffeldieren in een keukenkast vol breekbare spullen.  Wie snel de harten van een publiek wil veroveren heeft met dit boekje een troef in handen. Wie dieper graaft, ontdekt in dit verhaal dat (de kracht van) perceptie een ongelukkig voorvalletje tot een emotionele ramp kan maken.  Maar dat je even goed, als ouder of begeleider zo’n tegenvaller een positieve draai kunt geven via een creatieve impuls… Dat pech een verrassende afloop kan krijgen, zo jij dat wil.De personages zijn treffend qua karakter en stilering en de situaties zijn zo herkenbaar dat kleuters zich onmiddellijk herkennen en honderduit praten over hun eigen ervaringen.Auteur: 
Jo Huylebroeck, uit Leuven,  doorliep een eigengereid parcours van opleidingen en leermeesters. Hij is naast beeldend kunstenaar, ook in het onderwijs actief. Als lesgever in de lerarenopleiding van de hogeschool Khlim in Hasselt, spoort hij zijn studenten aan om de creativiteit bij kinderen te stimuleren. 

Voordien was hij nauw betrokken bij het jongerentheater fabuleus (Leuven) en realiseerde hij in het Brusselse, kunstprojecten en podiumprogrammatie voor de allerkleinste kinderen. 

Vanuit zijn fascinerende kijk op het alledaagse leven ontstaat af en toe een project dat klaar is voor confrontatie met pers en publiek.

Digitale ontwikkeling van kleuters

Echt vernieuwend is de illustratiekeuze en de lay-out. Het boek is doelbewust opgezet als een fotoroman. Dit Bix en Bey-project wil tegemoet komen aan de sterk groeiende digitale ontwikkeling van kleuters vandaag de dag. Daarom werd voor het gebruik van echt fotomateriaal gekozen i.p.v. mooie tekeningen.

Het is alsof je mee in die kast zit. Alledaagse voorwerpen worden op een creatieve manier gebruikt en kleuters genieten van het zoeken naar details. Het ziet er allemaal levensecht uit en het stimuleert hen om zelf fotoverhaaltjes te maken met eigen knuffels en een digitaal fototoestel.

De inhoud sluit aan bij thema's zoals: gevoelens, troosten, kunstige creaties maken voor elkaar, in ongelukjes kansen zien, zonder schuldgevoelens opvoeden, vrienden zijn, elkaar helpen.

De vormgeving stimuleert de creatieve en digitale ontwikkeling van kinderen:
- experimenteren met toevallig ontstane vormen: vlekken, scherven..., 
- fotograferend met knuffels je eigen verhaaltjes verzinnen... 
Meer speltips vind je op : http://bixenbey.blogspot.be/ waar af en toe nieuwe werkvormen verschijnen.
Verkrijgbaar in DREAMLAND en overal bestelbaar in boekhandels in binnen- en buitenland. 
Voor 13,95Layout van deze Bix en Bey was in handen Dennis Martens van SFAR creative group: Klik hier voor de link naar andere projecten van deze creatieve onderneming.
 

Geen opmerkingen: