....... denk ik dan, hoewel ik weet dat terugkijken niet lukt wegens geen tijd.. zoals nu weer in een blog.
Om het jou door te spelen in je opleiding?Of omdat ik er nu nog geen plek voor weet ? Wegens te diep geraakt?
Leve het interculturele internet met virtuele sporen en verbanden. En laten we nu eens "tags" geven aan dit levenslange leren....vol verwondering voor nu en later.
Jo.

maandag 17 oktober 2011

Alledaags talent, geef dat gewoon wat meer speelkansen...

Wat vind jij van dit soort nieuwtjes over 'uitzonderlijk TALENT'?

NIets wonderkind volgens mij. Heel veel kleuters van 4 zouden dit spel met verf, texturen, materialen, lijmen ook graag doen... Slechts hier en daar krijgt zo'n kleuter dan eens de kans om zich helemaal uit te leven... en dan blijkt zo'n spel opgeklopt te worden tot een uniek wonderbaarlijk talent. 

Alledaagse volwassenen plaatsen de werken dan in een galerij, plakken er een enorm prijskaartje aan vast en..... hopla, het zaakje draait. 

En eigenlijk is dit niets anders dan heerlijk intens betrokken knoeien. Want 't is hier wel een kind dat kansen krijgt.... 

Daarom dus dit fragment. 13minuten genieten van geknoei vol overgave.  Merkte je (al kijkend) hoeveel redenen je ondertussen bedacht zou kunnen hebben, waarom dit spel bij jou in de klas niet zou kunnen?
.... "zoveel kuiswerk, 
ouders zouden nogal klagen, 
wat een geknoei...
...knutselen is toch beter...
...het lijkt nergens op...
...wat een verspilling van materiaal.....
... ik heb hier wel 32 kinderen rondlopen... "
...:-)......
.....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

belachelijk, dit kan echt elk kind.. ik vind deze werken zelfs nog niet supermooi.. ik heb er hier betere hangen van lasse!

Kris zei

geen reden waarom dat meisje dat niet zou mogen doen.Ze is bewust bezig.Werkt zich doorheen creatief proces.het verkopen voor eigen winstbejag zou ik niet doen.Het zijn haar persoonlijke creaties.